Oldal kiválasztása

Napi motiváció elhivatott önfejlesztőknek! Regisztrálj és nézd meg mi vár Rád a Boldogság Projektben (már több mint 30.000 ember kipróbálta):

13 dolog, ami minden szingli nőnek segít megszeretni önmagát

Te is érezted már, hogy pont amikor magad alatt vagy, amikor félsz, aggódsz és szarul érzed magad, akkor jönnek veled szembe a fantasztikus női sikersztorik, te pedig felteszed a kérdést: Mégis hogyan csinálják? Mit tudnak, amit én nem?

Nos, a végére akartam járni ennek, ezért kutatásba kezdtem és összeszedtem nektek mindazokat a dolgokat, amiket ezek a fantasztikus nők használnak, hogy szeressék önmagukat és virágozzanak az életük minden területén.

Meglepő módon a tippek között teljesen forradalmi és egyszerű dolgok is megtalálhatóak. Amiket ha ők meg tudnak tenni, akkor te is! Nézzük meg őket!

1. Ne hasonlítsd magad másokhoz

Klisének tűnhet, de baromi fontos! Az ember alapvetően szeret versenyezni, belénk van kódolva, ezért természetes valahol, hogy összehasonlítjuk magunkat másokkal. Ez azonban nagyon könnyen veszélyessé válhat. Semmi értelme másokhoz hasonlítanod magad, hiszen belőled csak egyetlen egy van a Földön. Koncentrálj magadra, a te életedre, a te utadra. Már csak ez a fókuszváltás felszabadító lesz, figyeld meg!

Ja, és különbség van a hasonlítgatás és az inspirálódás között!

2. Ne aggódj mások véleménye miatt

Ez kicsit kapcsolódik az előzőhöz: ne érdekeljen soha, mások mit gondolnak rólad, vagy a társadalom mit gondol. A társadalmi elvárások semmit nem jelentenek, és mindenki csak a saját szemüvegén keresztül lát téged, ezt ne feledd el. Nem felelhetsz meg mindenkinek soha, úgyhogy inkább add fel az egészet és válj önmagad legjobb verziójává! Azzal teszed a legjobbat magadnak és a világnak is.

Boldogság Projekt

3. Engedd meg magadnak, hogy hibázz

Biztosan neked is mondták már sokszor gyerekkorodtól kezdve, hogy „Senki sem tökéletes, mindenki követ el hibákat.” Azonban ahogy felnövünk, egyre nagyobb lesz a nyomás, nehogy kudarcot valljunk. Felejtsd ezt el és engedd el magad! Engedd meg magadnak, hogy hibázz, hogy tanulj belőle és fejlődj általa. Attól senki sem fejlődik, ha csak dicsérik és csak jó dolgok történnek vele. Gondolj csak a saját életedre; akkor fejlődsz a legtöbbet, miután hibázol. Értékeled a helyzetet és tanulsz belőle.

Az ember folyamatosan fejlődik. A múltbeli hibáid által váltál azzá, aki ma vagy és a jelenlegi hibáid tesznek azzá, aki a jövőben leszel.

Felejtsd el a hangot a fejedben, ami azt mondja, hogy tökéletesnek kell lenned. Hibázz…minél többet! A leckék, amiket tanulsz a hibáidból felbecsülhetetlen értékűek.

4. Az értéked nem a külsődben rejlik

Ez a legalapvetőbb és legfontosabb dolog, amit remélem már tudsz, de ha még nem, akkor most emlékeztetlek. A mai világban sajnos annyi minden igyekszik elfeledtetni velünk ezt az alapvető igazságot. Sokszor még a saját belső hangunk is az ellenségünk ebben a témában.

Értékes vagy saját magad miatt, nem amiatt, ahogyan a tested kinéz.

Hordd azt, ami jó érzéssel tölt el. Hordd azt, amitől magabiztosnak, boldognak és kényelmesen érzed magad. Mozogj rendszeresen és étkezz egészségesen, de magadért tedd, a fizikai és mentális egészségedért. A szebb külső csak a ráadás ezeknél a dolgoktól, amitől pedig még inkább magabiztosabb és boldogabb leszel!

5. Engedd el a negatív embereket

A legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy mennyire toxikus energiákat bocsájt ki magából a világba és a közvetlen környezetébe. Ha úgy érzed, hogy valaki negatívan hat rád és csak az energiádat szívja, akkor abszolút jogodban áll kitenni az életedből. Tudom, hogy fájdalmas, főleg ha közeli emberről van szó, de felszabadító és nagyon fontos.

Ne feledd: nem szabad másokra pazarolnod az értékes energiáidat, akik nem érdemlik meg. Egyáltalán nem vagy rossz ember, ha kilépsz olyan helyzetekből és olyan emberek társaságából, akik csak az energiádat szívják.

A jó hír, hogy helyet csinálsz ezzel olyan új embereknek az életedben, akik feltöltenek és pozitivitást hoznak.

6. Nézz szembe a félelmeiddel

A félelem teljesen természetes és emberi dolog. Ne próbáld elkerülni vagy letagadni a félelmeidet, hanem nézz velük szembe és értsd meg őket. Ez nagyon sokat fog segíteni a mentális egészségeden, hidd el.

Ha szembenézel a félelmeiddel és felülvizsgálod őket, akkor a napvilágra hozhatsz olyan régi félelmeket, amelyek szorongással töltenek el és felfedhetsz régi problémákat, meg tudod oldani őket, ezáltal pedig csökkentheted a saját szorongásod.

Mindenképpen megéri, nem?

7, Bízz magadban, hogy jó döntéseket hozol

Sokszor kételkedünk önmagunkban és abban, hogy önmagunktól jó döntést hozunk, és azt tesszük, ami helyes. Ne feledd, hogy a szíved mélyén tudod, hogy mi a legjobb. Te ismered önmagad a legjobban, te tudod a legjobb döntéseket hozni a saját életeddel kapcsolatban. Nem azt mondom, hogy ne fogadj el jó tanácsokat, de ha nem érzed magadénak és helyesnek, akkor hallgass a belső hangodra. Ő sosem téved.

8. Fogadj el minden lehetőséget, amit az élet kínál és teremts magadnak további lehetőségeket

Ne várj mindig a következő megfelelő pillanatra, hogy megtegyél egy nagy lépést. A tökéletes pillanat sosem jön el. A tökéletes pillanat mindig MOST van. Lehet, hogy úgy érzed, hogy nem a legideálisabb a helyzeted, de ez nem akadályozhat meg abban, hogy tegyél a céljaidért és álmaidért. Azok, akik csak halogatják a cselekvést, sosem érik el amit akarnak. Ragadd meg a pillanatot, mert sosem jön el még egyszer.

9. Tedd magad az első helyre

Ne érezd magad rosszul, ha kicsit önző vagy. Olyan sok nő helyez mindenkit saját maga elé, a barátait, a párját, szüleit, gyerekeit stb, hogy nem veszi észre, ezáltal mennyire elhanyagolja saját magát. Persze van, amikor fontosabb mással foglalkozni, de ez nem lehet egy olyan dolog, ami a te mentális egészségedbe és boldogságodba kerül.

Adj magadnak időt arra, hogy kiereszd a gőzt és feltöltődj. Legyen „én” időd. Tölts egy napot az ágyban, nézz Netflixet és rendelj pizzát, vagy menj ki és sétálj egy hatalmasat a természetben. Amelyik téged a legjobban tölt.

10. Éld meg teljesen az érzéseidet, a fájdalmat és az örömet is

Engedd meg magadnak, hogy megéld az érzéseid, legyen az rossz vagy jó. Ne korlátozd az érzéseidet, bátran érezd őket és nyugodtan fejezd is ki őket, verbálisan vagy fizikailag. Ha kell ordíts, ha kell sírj, ha kell akkor püfölj egy párnát vagy sikíts örömödben. Senki nem korlátozhat abban, hogy megéld és kinyilvánítsd ezeket az érzelmeket. Ezáltal sokkal jobban meg fogod érteni mi zajlik benned és ha nem nyomod el magadban az érzéseket, akkor beteg sem leszel tőle.

11. Mondd ki, amit gondolsz

Szokd meg, hogy mindig őszintén kimondod, amit gondolsz. Ez olyan, mint egy izom, minél többször használod, annál edzettebb lesz, annál jobban belejössz.

Ha eddig hozzászoktál, hogy eltemeted magadban amit kimondanál, akkor az elején kényelmetlen lesz, de legyél bátor, mondd ki és gyakorold a szókimondást. Szólalj meg, ha társaságban vagy, hallasd a hangod, mondd el a gondolataidat.

A te hangod legalább olyan fontos, mint mindenki másé. Hallasd a hangod.

12. Lásd meg a szépet a kis dolgokban

Minden nap legalább három gyönyörű kis dolgot vegyél észre az életedben, a helyzetekben, amikben vagy. Erre szuper a hála lista egyébként, segít rávezetni az agyad arra, hogy minden nap meglásd a szépet a kis dolgokban is és hálás legyél értük. A hála egy olyan látásmód, ami a legboldogabb életet tudja adni neked.

Ha elkötelezettnek érzed magad, akkor minden reggel kezdd a napot azzal, hogy felírsz 10 dolgot, amiért hálás vagy előző nap. Vagy írhatod este is arról az adott napról. Gondolkozz el és a kis dolgok is jussanak eszedbe és ne csak ismételgesd önmagad.

13. Légy kedves magadhoz

Elég a sok negatívumot a világtól hallani nap mint nap, ehhez te ne tegyél még hozzá! A legfontosabb beszélgetés a saját fejedben zajlik. Amit itt mondasz magadnak, az a legfontosabb. Beszélj magadról pozitívan, kedvesen és semmi negatív megjegyzés! Ünnepeld magad! Mennyi mindent elértél már, mennyit fejlődtél! Gondolj csak bele! Ünnepeld magad, és ne csak a szülinapodon! Megérdemled!

Lehet, hogy most épp nem érzed magad erősnek. Gondolj arra, hogy mennyi mindent átéltél már, mennyi nehézségen keresztülmentél. Te pedig itt vagy, élsz, erős vagy és olyan bátor, hogy nem is veszed észre. Szeresd önmagad ezért. Légy türelmes, mert ez nem megy egyik napról a másikra, de idővel hidd el, ha csak arra gondolsz, milyen vagy, megtelik a szíved szeretettel és valóban szeretni fogod önmagad. Lehet, hogy most nehéznek tűnik, de ha majd visszatekintesz, akkor látni fogod, hogy ezek a pillanatok segítenek azzá az erős és csodálatos nővé válni, aki vagy!

Még több olvasnivaló:

Pin It on Pinterest