Oldal kiválasztása

Napi motiváció elhivatott önfejlesztőknek! Regisztrálj és nézd meg mi vár Rád a Boldogság Projektben (már több mint 30.000 ember kipróbálta):

3 tévhit, ami megakadályoz abban, hogy álmaid életét éld

Az élet a folyamatos változásról szól. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor saját magadnak szabotálod azt, hogy olyan életet élj, amire mindig is vágytál. Az emberek mindig másra vágynak, mint ami jelen van az életükben. Valamire, ami eddig nem volt része az életüknek. Élményre, izgalom, örömre, boldogságra, bőségre…

Ez jól is hangzik, van azonban 3 tévhit, amik rögtön megakadályozzák már a gondolatainkkal való játékot is:

1. tévhit: A végzettségem határozza meg, hogy mivel foglalkozhatok2. tévhit: Aki sikeres, az boldog, tehát sikeresnek kell lennem ahhoz, hogy boldog lehessek3. tévhit: Elmúltam már X éves… nekem már túl késő

Valószínűleg Nálad is betalált valamelyik, igaz? Pedig mindegyik tévedés. Meg is mutatom, hogy miért:

1. tévhit: A végzettségem határozza meg, hogy mivel foglalkozhatok

Magyarázat: A felsőfokú diplomával rendelkezők háromnegyede nem a tanult szakmájának megfelelő területen fog dolgozni végül. Ez egy statisztikai tény, szóval ez a tévhit csak gondolati kapaszkodó a biztonsághoz.

2. tévhit: Aki sikeres, az boldog, tehát sikeresnek kell lennem ahhoz, hogy boldog lehessek

Magyarázat: Az igazi boldogsághoz egy ember számára a megfelelő életet kell kialakítani. Sokszor ajánlottam már John Izzo: 5 titok, amit fel kell ismerj, mielőtt meghalsz című könyvét. Ebben sok szép kort megélt ember meséli el, hogy mi is a boldogság igazi kulcsa. De a pénz nincs köztük. Tehát ezt is megcáfoltuk.

3. tévhit: Elmúltam már X éves… nekem már túl késő

Magyarázat: Soha nincs késő a vágyott élet kialakításához. Azért teljesen mindegy az életkor, mert valójában a jelen pillanatban azzal kell elszámolnod, hogy mihez kezdesz a még rendelkezésre álló időddel. Teljesen mindegy, hogy 10-20 vagy 60 év áll még előtted. A lényeg az, hogy ha nem lépsz most, akkor azt megbánhatod később. Lehet még 10 jó éved… érted? Ha lehet 10 jó éved, nem mindegy, hogy mennyi rossz van mögötted?

Boldogság Projekt

Az életünk kialakítása rengeteg átértelmezést igényel. Nem tudjuk pontosan megtervezni az egész életünket. Miért mondom ezt? Mert nem csak egyetlen tökéletes megoldás létezik az életünkre. Az életünket többféleképpen alakíthatjuk, és mindegyik változat tele van reményekkel és felfedezésekkel.

Az élet nem dolog, hanem élmény

Az élet a változásról, a folyamatos fejlődésről szól. Nem egy statikus valami, ezért nem gondolhatunk rá úgy, mintha állomásokból állna. Életünknek persze vannak állomásai, de ezek a csak a múltba visszatekintve nyernek értelmet, a jelenben és a jövőre vetítve kétségesek. Valójában senki sem tudja, mi is akar igazán lenni. Még azok sem, akik teljesen egyértelmű választ adnak, például orvos vagy mérnök. Mert ezek is csak bizonyos irányok, és az úton minden egyes lépésnél kérdések sokasága merül fel. Folyamatokban kell gondolkoznunk ahhoz, hogy kitaláljuk, mi legyen belőlük, kivé akarnak fejlődni, és hogyan teremtjük meg azt az életet magunknak, amelyre legbelül vágyunk.

Még több olvasnivaló:

Pin It on Pinterest