Oldal kiválasztása

Napi motiváció elhivatott önfejlesztőknek! Regisztrálj és nézd meg mi vár Rád a Boldogság Projektben (már több mint 30.000 ember kipróbálta):

6 módszer, hogy elkezdj végre tényleg hinni magadban

Gyermekként mindenkinek nagy álmai vannak: mozisztárok, asztronauták vagy híres sportolók szeretnének lenni. Mindannyian valakivé akarunk válni. Aztán a való világban már egészen máshogyan működnek a dolgok. Elkezdenek maguk alá gyűrni a nehézségek, mi pedig egyre kevésbé hiszünk önmagunkban.

Fontos az, hogy higgyünk magunkban, de az is, hogy alázatosak legyünk. Tudom, ez egy kicsit ellentmondásos, de az élet amúgy is tele van ellentmondásokkal. Az önbizalom nem azt jelenti, hogy akkora egód kell legyen, hogy nem férsz be az ajtón. Nem úgy fogsz nagy célokat elérni, hanem alázattal. Ezért meg kell találnunk az egészséges egyensúlyt.

És hogyan érhetjük ezt el? Az alábbi 5 mód biztosan segíteni fog abban, hogy elkezdj jobban hinni önmagadban, én legalábbis ezeket gyakorlom nap mint nap.

1. Kivel veszed körbe magad?

Kik a barátaid? Kikkel beszélgetsz a legtöbbet? Kikre hallgatsz? Ezek nagyon fontos kérdések, és rendkívüli módon befolyásolják, hogyan alakul az életed. Szokták mondani, hogy a körülötted legközelebb álló 5 ember átlaga vagy és ez nagyon igaz.

Gyakran észre sem vesszük, de olyan emberek vannak körülöttünk, akik negatívak és csak elszívják az energiánkat ahelyett, hogy töltenének. Sajnos gyakran régi barátokról vagy rokonokról derül ki ez, és az ember nem szívesen ismeri be, hogy bizony ennek már nincs helye az életében.

Vedd körbe magad pozitív, építő, ambíciózus és céltudatos emberekkel! Olyanokkal, akik segítenek a céljaid felé vezető úton, nem pedig hátráltatnak. Akik azt éreztetik veled, hogy képes vagy mindenre, akik rávesznek, hogy higgy magadnak azáltal, hogy ők is hisznek benned.

Boldogság Projekt

2. Mit olvasol, mit nézel?

Mire fordítod a figyelmed? Ez is nagyon fontos. Milyen könyveket olvasol? Olyanokat, amik előre visznek, amik motiválnak? Én például nagyon szeretem sikeres emberek életrajzait olvasni, akik már sok minden elértek az életben. Az ilyen könyvek olvasásakor rájövök, hogy ők is ugyanúgy rengeteg nehézségen és kételkedésen mentek keresztül, de nem adták fel, kitartottak és ezért tartanak most ott, ahol.

Olvass tehát motiváló, felemelő könyveket. Nézz videókat, motiváló filmeket, hallgass podcastokat. Nagyon fontos az, hogy milyen üzenetet engedsz be az életedbe. Ez az üzenet mindig legyen pozitív, motiváló és inspiráló.

3. Kis lépések

Minden egyes apró lépés közelebb visz a célodhoz. Nem kell mindig nagy dolgokban gondolkodni. A kis sikerek által sokkal jobban fogod érezni magad és erősíted az önbizalmad, hogy meg tudod csinálni.

Tűzz ki napi célokat magadnak. Tudd, hogy mit akarsz elérni egy nap és tedd is meg. Írj egy listát minden nap, amin kipipálhatod mindig azt, ami kész van. Ezek a pipák hihetetlen jól fognak esni és megerősítik a hitedet is. Emellett pedig azért is jó, mert nem fogod túlterheltnek érezni magad, mert látod, hogy folyamatosan haladsz a dolgaiddal.

4. Változtass a gondolkodásmódodon

Az egyik legfontosabb tényező az életünkben a gondolkodásmódunk. Ez a mániám, mert tényleg annyira fontos. A gondolataink gyakran nem pozitívak, és a negatív gondolatok általában sokkal könnyebben jönnek, mint a pozitívak. Eredendően jobban erre van programozva az agyunk, illetve ha korábban senki nem mondta még nekünk a pozitív gondolkodás fontosságát, akkor nagy valószínűséggel egész életünkben negatívan gondolkodtunk. „Képtelen vagyok rá”, „Nem fog sikerülni”, ismerősen csengenek?

Nos, itt az ideje, hogy tegyél ez ellen és megváltoztasd a gondolkodásmódod. Nem fog csettintésre menni és nem is lesz könnyű. De kezdj el nagyon tudatosan odafigyelni a gondolataidra. Ha negatív gondolaton kapod magad, akkor alakítsd át pozitívvá. Mindig próbálj mindennek a pozitív oldalára fókuszálni. Kezdj el hálát adni, hála listát írni. És higgy abban, hogy ezeknek meglesz az eredménye.

5. Ne gondolkold túl, tedd meg

Az élet rövid és hamar elmegy. Miért is aggódsz akkor tulajdonképpen? A legtöbb dolognak, amin aggódunk egyáltalán nincsen jelentősége. Csak tedd meg, amit akarsz. Ne gondolkodj róla túl sokáig, mert az agyad meg fog győzni, hogy miért ne tedd. Használd Mel Robbins 5 másodperces szabályát (Ha nem ismered, a könyv összefoglalóját megtalálod a Könyv.Clubban), hogy ne agyalj rajta túl sokáig. Higgy magadban és tedd meg.

6. Maradj alázatos

 Ha végre odatetted magad, győztél és elérted azt, amit akartál és sikeres vagy akkor arra is rá kell majd jönnöd, hogy nem is vagy olyan nagy szám. Mármint bocsi, de tényleg így van. Ne engedd, hogy elszaladjon veled a ló, mindig maradj alázatos. Egy kis sikertől az ember könnyen elbízza magát, pedig nem szabad. Értékes vagy, de nem kell világgá kürtölnöd, nem kell kérkedned. Az eredményeid úgyis magukért beszélnek. Mindig maradj alázatos és menj tovább, még tovább, hiszen mindig lesznek új célok, amiket csakis alázattal érhetsz el.

Még több olvasnivaló:

Pin It on Pinterest