Oldal kiválasztása

Napi motiváció elhivatott önfejlesztőknek! Regisztrálj és nézd meg mi vár Rád a Boldogság Projektben (már több mint 30.000 ember kipróbálta):

8 tipp Tony Robbinstól, ami segít kihozni a legjobbat a 2021-es évedből

Akármilyen éved is volt 2020-ban, a legtöbb esetben abban biztosan megegyetérthetünk, hogy már vártuk a 2021-es évet! 2020 kemény év volt a családok, a vállalkozások, és szinte mindenki számára. Tony Robbins megérti ezt, hiszen ő is keresztül ment rajta. A világhírű szerző és motivációs előadó előtte évtizedekig utazott a világban és rengeteg országban adott elő. Ez 2020-ban megszűnt.

De ez nem vette el Tony Robbins életkedvét. Ebben lesz a segítségedre azzal az útmutatóval amiről ez a cikk szól. Bátornak kell lennünk ebben az új helyzetben, meg kell tanulnunk improvizálni és nyitottnak lenni az új dolgokra. Az alkalmazkodás szükségszerű nagyon sok esetben. De ha ezek menni fognak, akkor 2021-ben egy szuper év fog Rád is várni!

Íme Tony Robbins 8 tippjei:

1. Nagyon figyelj a gondolataidra

Tony Robbins szerint nagyon fontos az, hogyan gondolkodsz erről a helyzetről. A hozzáállásod sorsdöntő az ilyen nehéz időkben. Semmiképp nem segít, ha félsz, ha borúsan látod a dolgokat, vagy ha úgy érzed minden kilátástalan. Ha 2020 a földre kényszerített, akkor 2021 legyen az új és friss kezdet. Ám ennek a megvalósítása nagyban függ a hozzáállásodtól. Tekints erre úgy, hogy ami 2020-ban elmúlt, annál egy sokkal jobbat fogsz alkotni a következő évben. A múlton keseregni amúgy is felesleges.

2. Ne várj túl sokáig

Ha cselekedni akarsz, akkor nem szabad halogatnod. Lehet most úgy érzed, hogy maradnál még a földön egy kicsit, hogy nyalogasd a sebeidet, de erre nincs idő. Fel kell állnod és tovább kell menned! Hidd el, 2021-ben erősebb leszel, mint valaha. Ne várj arra, hogy 100%-ban kész legyél, hogy jól legyél, hogy “elég” legyél, mert az sosem jön el. Ha vannak terveid, kezdj bele! Ha pedig még nincsenek, akkor előbb tervezz, de utána lépj rögtön a tettek mezejére.

3. Mit vársz 2021-től?

Az emberek gyakran meg sem tudják fogalmazni, hogy mit is akarnak pontosan elérni. Milyen munkát szeretnél, milyen kapcsolatot, milyen életet? Ha te is így vagy ezzel, akkor Tony Robbins módszere erre az úgynevezett “ellentét játék”. Fogj egy papírt és írd le, hogy szerinted mi a legborzasztóbb kapcsolat a világon. Leírtad? Na most akkor képzeld el az ellentétét. Látod? Most már pontosan tudod, hogy milyen kapcsolatot akarsz! Ezt meg tudod csinálni az életed minden területén.

Boldogság Projekt

4. Ne stresszelj és ne félj

Mégis hogy ne féljek – kérdezheznéd – mikor mindenhonnan csak a borzasztó Covid híreket hallom. Igen, sajnos a világ most sokkal inkább tele van aggódással és félelemmel mint valaha. De ne hagyd, hogy ez maga alá gyűrjön. Mindig aggódunk, csak éppen más dolgokon. A félelem az életünk része, de ha megtanuljuk kezelni, akkor az erősebbé fog tenni. A félelem egészen addig tart fogva mindentki, amíg tudatosan el nem kezdjük legyőzni. Ha kell, akkor inkább ne nézd a híreket és foglalkozz a saját fejlődéseddel. Hidd el, sokkal több hasznod lesz belőle!

5. Edzd az elméd

Tony Robbins a karrierje elején a neves motivációs előadótól, Jim Rohn-tól tanult, aki azt mondta:

Egy étkezést kihagyhatsz egy nap, de soha ne hagyd ki, hogy 30 percet olvasol.

Robbins rengeteg könyvet olvas és ugyanerre bíztat minket is. Ő a legjobban az életrajzokat és az önéletrajzokat szereti. (Egyébként én is.) Egy könyv nem csak motivációt és inspirációt adhat, hanem erősíti az elméd és a mentalitásod is. Ez pedig kihatással lesz a teljes gondolkodásmódodra, amire szükséged is lesz, ha a félelmeiddel kell szembenézned.

6. Edzd a tested

Tony Robbins minden reggel jeges fürdőt vesz. Szereti? Nem. De mégis megteszi. Ezt tanácsolja nekünk is. Mármint nem konkrétan a jeges fürdőt, hanem az edzést. Az edzéssel ugyanis nem csak a testünknek teszünk jót, hhanem az elménket is önkontrollra tanítjuk általa. Ez pedig segíten fog abban, hogy nehezebb dolgokkal is megbírkozózzunk.

7. Új kérdések, új beszélgetések, új nézőpontok

Tony Robbins 2020 előtt több tízezres közönségek előtt adott elő, de ennek sajnos véget vetett a világjárvány. Robbins számára sem a Zoom, sem más hasonló megoldások nem voltak jók, így teljesen új nézőpontból kellett megvizsgálnia a helyzetet. Robbins és a csapata sok időt áldozott arra, hogy új kérdésekkel és új látásmóddal végül kitaláljanak egy olyan módszert, ami által Robbins 35 ezer főnek tarthatott előadást 2020-ban. Ez sosem sikerülhetett volna, ha nem váltanak perspektívát és nézik új nézőpontból a kialakult helyzetet. Ne a régihez ragaszkodj, hanem alkalmazkodj az új helyzethez te is és hozd ki belőle a legjobbat!

8. Vizsgáld meg a szokásaid, hogy mire helyezed a fókuszod

Ha arra gondolsz, hogy valami borzasztó, akkor így is fogod érezni magad és a helyzet is borzasztó lesz. Amire a fókuszod helyezed, azt látod meg az életedbe. Ne arra koncentrálj, hogy mennyi rossz van most a világban és mennyi rossz történt az életedben. Helyezd a fókuszod azokra a jó dolgokra, amiket el akarsz érni és ez a pozitív látásmód segíteni fog az akadályok leküzdésében.

Tony Robbins: Hogyan tarts ki és érd el az álmaid című előadása elérhető a Boldogság Projekt zárt oldalán. Ha még nem vagy tag, akkor klikk ide és csatlakozz!

Még több olvasnivaló:

Ezt az 5 embertípust kerüld el, ha jobb életet akarsz magadnak

Ezt az 5 embertípust kerüld el, ha jobb életet akarsz magadnak

Te is úgy érzed, hogy egyre nehezebb barátokat, vagy éppen megfelelő párt találni? Az egy ideig kedvesnek és érdekesnek tűnő emberek egy idő után energiavámpírokká válnak, és rádöbbensz, hogy többet von el tőled a kapcsolat, mint amennyit ad. És miért nem látjuk ezt...

Pin It on Pinterest