Oldal kiválasztása

Napi motiváció elhivatott önfejlesztőknek! Regisztrálj és nézd meg mi vár Rád a Boldogság Projektben (már több mint 30.000 ember kipróbálta):

A 15+1 legjobb önfejlesztő könyv 2021-re

Ebben az ajánlóban olyan önfejlesztő könyveket szedtünk össze, amelyek a legnagyobb segítségedre lehetnek a 2021-es évben.

A változás veled kezdődik! Mi abban segítünk, hogy az önismeret útján tudatossá válj és olyan sikeres életet teremts magadnak, amire mindig vágytál. Ebben lesz segítségedre a következő könyv lista is, amit teljesen személyes tapasztalatok alapján állítottunk össze Neked!

1. Jen Sincero: Vagány vagy!

Ez az egyik “alap” önfejlesztő könyv! Rengeteg AHA-pillanatot ad és elgondolkodtat, miközben nagyon vicces és szórakoztató stílusa van a szerzőnek! Ha szeretnél fejlődni az életedben, de nem tudod, hogy kezdj hozzá, ez a könyv neked való.

Ha szeretsz történetek, sztorik alapján tanulni, fejlődni, akkor is szuper választás ez a könyv. 27 rövid és emészthető fejezetet tartalmaz, amik által megismerheted a saját korlátozó hiedelmeidet és viselkedési mintáidat.

Segít, hogy olyan életet alkoss, amilyenre vágysz és amit imádni fogsz. Illetve abban is tanácsot ad, hogyan segíts az anyagi helyzeteden. Erről egyébként a szerzőnek van egy külön könyve is, azonban az még csak angol nyelven jelent meg. Ha tudsz angolul, akkor azt is ajánlom! A címe: Jen Sincero: You are a badass at making money.

2. Louise L. Hay: Éld az életed

Louise Hay az egyik legnagyobb és legrégebbi név a nemzetközi önfejlesztő világban. Ő alapította a Hay House könyvkiadót, ami az egyik legnagyobb önfejlesztő és ezoterikus kiadó Amerikában.

Louise legfőbb üzenete a könyvben az, hogy ha készek vagyunk szellemi és mentális feladatok elvégzésére és dolgozunk saját magunkon, akkor csaknem minden bajt orvosolhatunk. Saját példájában megmutatja, hogyan gyógyította ki magát a rák betegségből, illetve több más rendkívüli gyógyulásról is beszámol a módszere által.

Az Éld az életed bebizonyítja, hogy bármilyen gondunk-bajunk van és bármilyen messziről induljunk is, képesek vagyunk a teljes megújulásra.

3. Gabby Bernstein: Az univerzum mindenben támogat

Gabby Bernstein bestseller szerző egyik könyvével folytatjuk a sort. Gabby könyve arra tanít meg, hogyan bízzunk az életben és az univerzumban, bármi történjen is. Segít egy olyan biztonságos, egyensúlyi állapotot kialakítani, amiben jól érezzük magunkat. Gabby szerint ehhez a spiritualitás követése és önmagunk átadása a kulcs.

Fontos és hasznos életvezetési tanácsokat és módszereket kapunk ettől a könyvtől és segít megérteni és elfogadni azt a felszabadító igazságot, hogy az univerzum mindenben támogat, csak rá kell hangolódnunk.

4. Marie Forleo: Minden megoldható

Folytatjuk az ajánlót egy másik szuper bestseller szerzőnő könyvével, akinek két könyve is felkerült a listára. Igen, Marie Forleoról van szó, akit Oprah a következő generáció szellemi vezetőjének nevezett. Marie már több millió embernek tanította meg, hogyan kell nagyot álmodni és eredményeket elérni, legyen szó vállalkozókról, művészekről vagy bármilyen egyéb életterületről.

Marie életfilozófiája szerint „Minden megoldható” és ezt bizonyítja be könyvében is különböző példákon, történeteken és feladatokon keresztül. Megtanulhatod például, hogyan kerekedj felül a pénz és idő hiányán, miként különböztesd meg a félelmeket a megérzésektől és rengeteg feladatot és tesztet is biztosít minden fejezet végén, hogy tuti elvégezd a munkát. Aminek pedig meg lesz az eredménye!

5. Sheryl Sandberg: Dobd be magad: Nők több szerepben

Ha még nem ismernéd Sheryl Sandberget, ő a Facebook ügyvezető igazgatója, azaz a Facebook második embere Zuckerberg után. A Fortune magazin többször is beválasztotta a világ 50 legbefolyásosabb nője közé.

Sheryl világhírű TED előadását már sok millióan látták, ez a könyv pedig világszerte bestsellerré vált.

Sheryl szerint nem arról kell beszélnünk, hogy mit nem tehetnek meg a nők, hanem hogy mennyi mindenre képesek! Szerinte a nők önmagukat korlátozzák, hogy megfeleljenek a nemi és társadalmi elvárásoknak. De ha ez a korlát megszűnik, akkor bármire képesek lehetnek! Akár vezető szeretnél lenni, akár mást csinálnál és mások a céljaid, ez a könyv minden életterületen segíteni fog.

6. Gary Chapman: Az 5 szeretetnyelv: Egymásra hangolva

Gary Chapman világhírű párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó és az öt szeretetnyelv pár- és pszichoterápiai fogalom megalkotója. Erről szól ez a könyv, amely sokáig vezette a New York Times bestseller listát.

Chapman szerint megőrizhetjük a szeretet a párkapcsolatunkban. Hogyan? A válasz az öt szeretetnyelv megismerésében rejlik: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés. A könyv segít abban, hogy megismerd a saját szeretetnyelved, illetve másokét is, akik körülötted vannak, legyen szó barátokról, családtagokról vagy éppen párról, ha van.

A szeretetnyelvek ismerete segít a kapcsolatokban levő konfliktusok csökkentésében is, hiszen gyakran abból adódik probléma, hogy nem ismerjük a másik szeretetnyelvét, azt feltételezzük, hogy ugyanaz, mint a miénk. Éppen ezért ez a könyv alapmű!

7. Elizabeth Gilbert: Big magic: Kreatív élet félelem nélkül!

Elizabeth Gilbert a hihetetlen népszerű Ízek, imák, szerelmek című könyv szerzője, ez a könyve azonban még annál is jobb.

Gilbert a rá jellemző megkapó őszinteséggel, elragadó közvetlenséggel és öniróniával fűszerezve mesél a kreatív élet megteremtésének lehetőségeiről. A Big Magic azonban nemcsak a varázslatos oldalát mutatja be a kreatív önmegvalósításnak, hanem a bennünk lakozó félelmekről is szól, amelyek megakadályoznak minket vágyaink és tehetségünk kiaknázásában.

Gilbert remekül ért ahhoz, hogy úgy mesélje történeteit, mintha a legjobb barátnőnkkel beszélgetnénk, éppen ezért szuperek a könyvei.

8. Tina Seelig: Bárcsak 20 évesen tudtam volna mindezt! – Hogyan fedezzük fel a problémákban a lehetőségeket, és fordítsuk őket a hasznunkra?

Tina Seelig a Stanford Egyetem Menedzsment-tudományi Karának tanára, ahol vállalkozástudományt, innovációt és kreativitást oktat.

A könyv meghökkentően új nézőpontot ad a felmerülő akadályok leküzdéséhez, miközben a sikeres jövő felé haladsz. Az itt bemutatott ötletek közül jó néhány pontosan az ellentéte annak, amit a hagyományos oktatási rendszerben tanítanak. Az élet rengeteg lehetőséget tartogat, hogy új és meglepő módokon fedezzük fel és értékeljük képességeinket és szenvedélyünket.

A szuper dolgok akkor következnek be, amikor olyan lépéseket teszel, amelyek nem automatikusak. Ne félj kilépni a komfortzónádból, egészséges mértékben figyelmen kívül hagyni a lehetetlent, és a problémákban meglátni a lehetőséget! Minél bátrabban kísérletezel, annál világosabbá válik, hogy a lehetőségek tárháza végtelen. Az egyetlen szabály, hogy csak energiád és képzeleted korlátozhat.

Tágítsd a határaidat, és hozd ki az életedből a maximumot!

9. Michelle Obama: Így lettem

Ez nem egy kifejezetten önfejlesztő könyv, mégis muszáj betennünk a listára. Michelle Obama nem csak a fekete nők számára, hanem minden nő számára igazi példakép, ez pedig az ő önéletrajza.

Michelle a gyerekkorától kezdve írja le élményeit és életútját, ami ahhoz vezetett, hogy ő lett az Egyesült Államok talán egyik legkedveltebb First Lady-je. A stílusa gyönyörű, leíró, nyugodt és megkapó, igazán élvezettel olvashatod ezt a könyvet, ha érdekelnek az önéletrajzi típusú könyvek, amikből rengeteget lehet tanulni a kitartásról, a félelmek legyőzéséről, a párkapcsolati nehézségekről, kihívásokról, kompromisszumokról és minden témáról, ami az élethez szükséges.

10. Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok

Folytassuk a sort egy másik csodás nővel, aki rengeteget tett a nőkért és teszi ezt már évtizedek óta. Oprah Winfrey a világ egyik legbefolyásosabb nője, a The Oprah Winfrey talkshow házigazdája volt évtizedekig.

Ez nem egy önéletrajz, hanem Oprah „Amit biztosan tudok” című rovatának bölcsességei átdolgozott formában. Az biztos, hogy tele van szívet tápláló felismerésekkel. Oprah őszinte, megrendítő és egyben lelkesítő írásai mindenkinek hasznára válnak és megmutatják, mennyire erős is lehet egy nő.

11. Marie Forleo: Az elbűvölő NŐ

Ha érdekel, hogyan lehetsz hiteles, kifejező és ellenállhatatlan, a megfelelő könyvet tartod a kezedben. Az elbűvölő NŐ című könyv azzal a céllal született, hogy életed teljes átváltozatására buzdítson. Marie Forleo lesz ebben a segítségedre, aki megmutatja, hogy  első és legfontosabb lépésként, el kell engedned mindazt, amit eddig a kapcsolatokról gondoltál, és meg kell tanulnod egy tökéletesen ellentétes látásmód szerint nézni a világot.

Az elbűvölő NŐ felnyitja a szemed a fontos dolgokkal kapcsolatban és gondolkodásra ösztönző kérdéseket kelt benned, amelyek változásra késztetnek.

Marie ezt írja:

“A világnak szüksége van arra az okos, vicces és gyönyörű nőre, akit már nagyon szeretnél szabadjára engedni. Megtiszteltetés számomra, hogy megmutathatom neked a hozzá vezető utat.”

12. Barbara Markway PhD, Celia Ampel: Önbizalom munkafüzet: Belső utazás az önbizalomhiánytól a magabiztosságig

Az önbizalomhiány sajnos nagyon gyakori jelenség manapság, különösen a nők körében, hiszen azt érezzük, hogy tökéletesnek kell lennünk. És ha ennek nem felelünk meg, akkor kevésnek érezzük magunkat, nem elég jónak és önbizalomhiányunk lesz. Sokan már gyerekkoruktól kezdve ezzel küzdenek, mert nem kapták meg azokat az eszközöket, amiknek segítségével kialakulhat az egészséges önbizalmuk, ami az élet minden területén elengedhetetlen fontosságú.

Barbara Markway PhD, a csaknem 30 év tapasztalattal rendelkező okleveles pszichológus és Celia Ampel írónő segítenek az önbizalomhiány démonjainak legyőzésében, és együttérző útmutatásukkal átvezetnek olyan, a való életben előforduló önbizalom-aknákon, mint a kapcsolatok, a munka és az egészség.

Ezek a jól bevált stratégiák célorientált megközelítéssel és tudományosan alátámasztott eszközökkel elcsendesítik a benned rejlő kritikust, megadják azokat a készségeket, amelyekkel kezelni tudod az akadályokat és a kudarcokat, így a lehető legjobb, önbizalommal teli élethez vezetnek.

13. Gillian Anderson, Jennifer Nadel: MI nők: 9 pszichológiai és spirituális eszköz, amire minden nőnek szüksége van

A Mi, nők a színésznő Gillian Anderson (az X-Akták sztárja) és az újságíró Jennifer Nadel könyve. Két barátnőé, akik az elmúlt évtizedben együtt botladoztak, együtt tanultak, volt, hogy elbuktak, sírtak, nevettek, de amikor kellett, újrakezdték.

Ez nem elméleti tanulmány, sokkal inkább hívó szó, amely az élet értelmére és magasabb, jelentőségteljesebb céljaira hívja fel a figyelmet. Gyakorlati, pszichológiai és spirituális eszközöket sorakoztat fel a boldogabb, teljesebb élet elérésének érdekében. Inspiráló vízió egy érzelmileg teljesebb jövőért, amelyet együtt teremthetünk meg.

A könyv felemelő, időszerű és gyakorlatias. Olyan kézikönyv, amely megmutatja, hogy hogyan teremthetnek változást a nők az életükben. Kilenc univerzális alapelvet ismerhetünk meg, amelyek segítenek szembenézni azokkal az elkerülhetetlen érzésekkel és spirituális kihívásokkal, amelyek mindannyiunk életében előbb-utóbb felbukkannak. Megmutatja, hogy milyen lenne a világ akkor, ha az “én” helyét a “mi” venné át.

14. Dr. Amir Levine, Rachel Heller: Egymáshoz kapcsolva: Pszichológiai titkok a szerelem fellobbantására és megtartására

Ebből a listából nem maradhatott ki ez az alkotás, ami kötelező könyv a szerelemről. Dr. Amir Levine és Rachel S. F. Heller pszichiáterek közös könyve úttörő és forradalmi. Megtanulhatjuk, hogyan alakíthatunk ki mélyebb és erősebb kötődéseket azokkal, akik fontosak számunkra. Részletes és kristálytiszta útmutatást kapunk a tudomány segítségével, amit a gyakorlatba átültetve teljesebb, boldogabb kapcsolatokat élhetünk meg.

Ismerd meg a szerelem mögött rejlő tudományos megfigyeléseket és fordítsd javadra a felnőtt kötődéselmélet legújabb eredményeit.

15. Tara Brach: Radikális elfogadás

Sokan túlagyaljuk ezeket a problémákat, elégedetlenkedünk és ostorozzuk magunkat, amiért nem vagyunk tökéletesek. Ez azonban lehet másképpen is, és ezt tanulhatjuk meg ebből a könyvből; a buddhisták radikális elfogadás megközelítését.

A radikális elfogadás hozzáállással kevésbé fogsz ítélkezni önmagad és mások felett, nyugodtabb, boldogabb és kiegyensúlyozottabb lehetsz.

Tara Brach amerikai pszichológus és a buddhista meditáció hirdetője. Ő maga is oktat meditációt, és ő alapította az Insight Meditation Community of Washington, D.C. (IMCW)-t.

Brach elkötelezett buddhista, és az érzelmek gyógyítására specializálódott a buddhista tanítások által. Ez a könyve, a Radikális elfogadás azt tanítja, hogy mindfulness által gyógyítsuk meg a traumáinkat.

+1. Dr. Joe Dispenza: Engedd el önmagad…és válj új emberré!

Nem hagyhattam le a listáról Dr. Joe Dispenza egy könyvét, de igazából az összeset érdemes elolvasni, és ezzel érdemes kezdeni.

Dr. Joe doktori címét a kiropraktika tudományából szerezte, igazán ismertté akkor vált, amikor meghívták a Mi a csudát tudunk a világról? című díjnyertes film tudósai közé. A film 2004-es bemutatója óta munkája kibővült, elmélyült, és számos új irányt vett – amelyek mindegyike azon szenvedélyét tükrözi, hogy a neurológia és a kvantumfizika legújabb kutatási eredményeivel ne csak betegségeket segítsen meggyógyítani, hanem hozzájáruljon egy boldogabb és teljesebb élet kialakításához is. Dr. Joe meggyőződése, hogy mindannyiunkban korlátlan lehetőség és végtelen potenciál rejtőzik.

És ez nem csak a meggyőződése, hanem számos kutatással és kísérlettel, valamint fantasztikus igaz történetekkel tudja alátámasztani. Hidd el, ez a könyv lehengerel, elgondolkodtat és megváltoztatja az életed. Tégy magadnak egy szívességet és olvasd el!

Még több olvasnivaló:

Pin It on Pinterest