Oldal kiválasztása

Napi motiváció elhivatott önfejlesztőknek! Regisztrálj és nézd meg mi vár Rád a Boldogság Projektben (már több mint 30.000 ember kipróbálta):

A hiedelmeink határoznak meg minket

Magadra ismersz, ha azt mondom, hogy egészségre, jólétre, emberi kapcsolatokra és boldogságra vágysz? Valószínűleg igen! Ugyanis minden ember erre vágyik.

Rengeteg tanító és könyv beszél róla, hogy bármit képesek vagyunk elérni. De még ha hiszünk is nekik, simán előfordulhat, hogy csalódottan azt tapasztaljuk, hogy a valóságban mégsem így történik. És még ennél is frusztrálóbb felismerés, ha a másokkal folytatott kommunikációnk, az emberi kapcsolataink és a párkapcsolatunk nem felelnek meg őszinte szándékainknak. Hogyan történhet ez? Jogos a kérdés. Szerencsére az önmagunkhoz vezető úton minderre fény derül.

Különböző helyzetekben biztosan Te is tapasztaltad már, hogy gyakran nem mondjuk ki azt, amit szeretnénk. Ami aztán kétségekhez vezet önmagunkkal kapcsolatban. Rájövünk, hogy bár a gondolataink helyesek voltak, mégsem voltunk képesek ezekkel összhangban cselekedni. Hiába tudtuk belül jól, mit akarunk mondani vagy tenni, mégsem úgy cselekedtünk.

Hányszor fogadtad meg magadnak, hogy soha többé nem teszel meg valamit, és aztán újra és újra megtetted?

Hányszor hagyjuk figyelmen kívül a belső hangunkat? Hányszor reagálunk úgy, hogy az rossz érzéseket kelt bennünk önmagunkkal kapcsolatban? Ezekre a kérdésekre adott válaszaink azonban megbocsáthatóak, ha megértjük és belátjuk, hogy az énünk sok részből áll össze. Feszültség van aközött, ahogyan a világot és benne másokat látunk, és aközött ahogyan a mindennapi életünkben, kapcsolatainkban szerzett tapasztalatainkra reagálunk. A tapasztalatainkra/élményeinkre adott válaszaink tehát nem felelnek meg a személyes valóságunknak. Ez az a rejtély, amelyet az önmagunkhoz vezető út segít megoldani.

Az első lépés, hogy felismerjük az életünk korai szakaszában bennünk ért hatásokat. Sokszor nem értjük, hogy miért vallunk kudarcot, és miért nem tudjuk elérni a kitűzött céljainkat. Sőt, abba a hibába is könnyen beleeshetünk, hogy másokat okolunk kudarcainkért. Közben azonban nem ismerjük fel, hogy mi magunk vagyunk a teremtői mindannak, amit elértünk (vagy éppen nem értünk el).

Önismeretünk kulcsa a belső érzelmi világunk és külső cselekedeteink közötti harmónia megteremtése!

Még több olvasnivaló:

Pin It on Pinterest