Oldal kiválasztása

Napi motiváció elhivatott önfejlesztőknek! Regisztrálj és nézd meg mi vár Rád a Boldogság Projektben (már több mint 30.000 ember kipróbálta):

Hogyan hallgass a belső hangodra?

Kételyek mindenkit gyötörnek. “Meg tudom csinálni? Képes vagyok rá? Miért pont nekem sikerülne?” De ezeken a kételyeken muszáj felülkerekedned. Mert ha nem teszed, azok hamarosan legyőznek.

Amikor belső iránytűnk üzen számunkra valamit, akkor igenis oda kell figyelnünk rá. Ha nem érzed jól magad egy munkahelyen vagy egy közösségben, akkor egy idő után észre fogod venni ezt a belső hangot. Nem leszel boldog, ha munkába mész vagy nem tölt el örömmel, ha bizonyos közösségekben kell időt eltöltened. Egy darabig mindenki azt gondolja, ez teljesen rendben van így és elfogadja a helyzetet, hiszen mindenkinek lehetnek rosszabb hangulatú napjai. Egy idő után azonban belefásulhatunk az ilyen helyzetekbe.

„Ne hallgass arra, hogy mások szerint milyennek kéne lenned. Mindig a belső hangra figyelj, arra, hogy te milyen szeretnél lenni.” – Osho

Figyelmeztetlek, ha életed bármely területén azt kezded érezni, hogy nem segít hozzá céljaid eléréséhez, vagy úgy érzed, elvágyakozol onnan, ahol vagy éppen, akkor ne gondolkozz túlzottan sokat. Az idő az egyetlen valós erőforrásunk, ha mi nem gazdálkodunk vele jól, akkor ki fog? Az élet egy természetes rendszerben működik. A belső irányítás egy kicsit ezoterikus megközelítés, és sok racionális beállítottságú ember nem hisz benne igazán. Viszont pár dolgot nem árt, ha megértesz ezzel kapcsolatban.

Földünkön minden egyes élőlény – az embert kivéve -, minden helyzetben pontosan azt teszi, amiről tudja, hogy tennie kell.

Nem merülnek fel bennük kétségek ösztöneikkel kapcsolatban. Az állatok a megérzéseikre hagyatkoznak, amikor bajt észlelnek. A 2004-es Csendes-óceáni cunami idején, az állatok már jóval a katasztrófa előtt magasabban fekvő területekre húzódtak, ezzel megmentve életüket. Ezek tények. De mi választja el az embert attól, hogy ugyanennyire képes legyen hinni saját belső irányításában?/

A válasz egyszerű: a tudatosság. A belső irányítással szemben tudatosságunk szokott általában győzedelmeskedni. Miért? Mert a tudatosság leggyakrabban kételyt szül a belső irányítással szemben.

Boldogság Projekt

El kell felejtenünk kételkedni, és apró lépésekben meg tanulnunk hinni belső irányításunkban.

Még több olvasnivaló:

Pin It on Pinterest