Oldal kiválasztása

Napi motiváció elhivatott önfejlesztőknek! Regisztrálj és nézd meg mi vár Rád a Boldogság Projektben (már több mint 30.000 ember kipróbálta):

Hogyan küzd meg Lady Gaga a mentális problémáival?

Lady Gagát sosem a szégyenlősségéről ismertük. Ez akkor sem volt másképpen, amikor Oprah Winfrey interjúvolta meg a 2020 Vision: Your Life In Focus turnéja során, igazán őszintén és nyíltan beszélt mentális egészségéről.

Lady Gaga nyíltan beszélt mentális problémáiról

Gaga bevallotta, hogy ő maga poszttraumás stressztől szenved, egy trauma miatt, ami 19 éves korában történt vele. Ez sokszor alapvető szerepet játszott az életében, számos mentális problémával kellett megküzdenie. Saját bevallása szerint többször érezte a bénító fájdalmat, amint az agya próbált megküzdeni ezzel a traumával.

Lady Gagát 19 évesen többször megerőszakolták, és mivel sem psizchológus, sem pszichiáter, semmilyen terapeuta nem segített neki, poszttraumás stressz alakult ki nála és képtelen volt megküzdeni ezzel az élménnyel. Ezért a teste és az agya olyan fájdalmakat kezdett érzékelni, amit közvetlenül a trauma után érzett. Krónikus betegség, fybromialgia alakult ki nála, aminek a tünetei gyakran jelentkező testi fájdalmak.

forrás: popsugar.com

Hogyan küzd meg vele most?

Gaga évekig nem tudta, hogy mi áll a fájdalmai mögött. Miután diagnosztizálták, drasztikusan változtatott az életén. Bevallása szerint a gyógyszerek,különböző terápiás módszerek, transzcendentális meditáció, napi mozgás és a radikális elfogadás az, amik segítettek neki kezelni ezt a betegséget és traumát. Emellett a spiritualitás is fontos számára.

“Spirituális és vallásos nőnek tartom magam. Nem járok templomba minden vasárnap, de minden nap imádkozok. Szerintem minden, ami velem történt okkal kellett történjen. Keresztül kellett mennem rajta. Szerintem Isten ezzel azt akarta, hogy lássam és érezzem, hogy milyen a fájdalom, hogy tudjak másoknak is segíteni, akik ezen mennek keresztül. “

Lady Gaga

Lady Gaga bátorsága és vallomása emlékeztető mindannyiunknak, hogy képesek vagyunk túljutni mindenen és ne féljünk segítséget kérni, ha szükségünk van rá. Ha egészségesebbek és erősebbek leszünk, akkor pedig nem csak a saját álmainkat érhetjük el, hanem másoknak is segíthetünk, akik ugyanazon mentek keresztül, amin mi.

Még több olvasnivaló:

Pin It on Pinterest